Rese-Konsulterna är Skandinaviens ledande grossist för gruppresor. Vi producerar resor för buss- och gruppresearrangörer, resebyråer och företag – bokar hotell, transporter och övriga arrangemang.

 

Vandra i Södra England – Cornwall och Devon, 8 dagar

Det finns många komponenter som redan på förhand kan tänkas göra en resa minnesvärd. Här åker vi till klassiska grevskap i södra England och kombinerar hälsosamma vandringar i härliga miljöer med historiska och kulturella upplevelser. Under denna dryga vecka går vi på flera av områdets utmärkta vandringsleder bl.a. välkända South West Coast Path, och strövar över grönskande kullar, vidsträckta hedar och längs vitkalkade klippkuster. Till detta adderar vi även pittoreska fiskebyar, UNESCO-arv, världskända byggnader och spännande städer. Det kommer att finnas möjligheter till stopp på pubar för att smaka den typiska cidern eller prova maten som gärna influeras av det närbelägna havet. Detta har även lockat kända kockar till att öppna restauranger i just Cornwall.

Dag 1. Hemorten–London

Vi tillbringar första dagen i Englands huvudstad  och får under en stadsrundtur bekanta oss med denna trivsamma världsstad. Vi bor en natt på vårt centralt belägna hotell och äter en gemensam middag.

Dag 2. London–Devonområdet

Efter frukost lämnar vi London och beger oss västerut till Stonehenge, den megalitiska bronsålderslämning som gäckat historiker i evigheter. Vi gör en kortare rundvandring runt stensättningen innan vi åker vidare till närbelägna Salisbury, staden som präglas av sin enorma och klassiska katedral som vi besöker. Här finns även tid för en lunch. Resan fortsätter söderut och in i Devon där vi stannar i två nätter på vårt hotell, förslagsvis i huvudorten Exeter med anor från romartiden eller i Torquay längs den Engelska Rivieran. Gemensam middag.

Dag 3. Nationalparken Dartmoor

Denna dag är det dags att äntligen snöra på oss våra vandringskängor och ge oss ut i Dartmoor, en av de största nationalparkerna. Parken kännetecknas av de vidsträckta hedarna som även influerade Doyle till boken ”Baskervilles hund” samt ett unikt granitlandskap. Här finns också Englands högsta punkt på 621 m.ö.h. och har vi tur får vi syn på den kända Dartmoorponnyn. Förslagsvis går vi längs Dartmoor Way mellan vackra Moretonhampstead Bovey Tracey. Bussen kör oss tillbaka till vårt hotell i Exeter/Torquay för vila och gemensam middag.

Dag 4. Devon–Cornwall

Idag beger vi oss in i Cornwall, det sydvästligaste grevskapet i England och går en bit på Saints Way, leden mellan Cornwalls västra och östra kust. Även här njuter vi av ett vackert landskap, pittoreska byar och vacker kust. Vi går mellan Lanlivery bl.a. med sin historiska kyrka till den romantiska kuststaden Fowey som absolut är värd ett besök. Bussen hämtar och kör oss tillbaka till vårt hotell i förslagsvis orter som Newquay, Falmouth eller St Austell för de kommande två nätterna. Gemensam middag.

Dag 5. Cornwalls södra kustkultur

Idag håller vi oss längs den södra kusten för att både vandra och uppleva vackra sevärdheter. Dagen startar med att vi från fastlandet beskådar berömda St. Michael’s Mount nära Penzance. En klippö med slott från 1100-talet. Ön ligger ett par hundra meter ute i havet, men kan vid ebb nås till fots. Vi fortsätter ner till lilla Porthcurno. Den lilla orten har ett fint läge, spännande historia men är kanske mest känd för sin utomhusteater Minack Theatre som är uthuggen i sten. Härifrån går vi ett par timmar längs den vackra klippiga kusten tills vi når Englands sydvästligaste udde, Lands End, där landet slutar. Om tid, möjligheter och ork finns gör vi under eftermiddagen ett litet stopp i kuststaden St Ives, som tack vare sitt ljus blivit ett litet centrum för konst och konstnärer. Vi åker tillbaka till vårt hotell för mat och sömn.

Dag 6. Historiska och dramatiska Cornwall

Under förmiddagen beger vi oss till Lanhydrock House i närheten av Bodmin och får uppleva den fantastiska viktorianska egendomen och dess trädgård. Vi fortsätter mot västkusten där vi startar dagens vandring från Tintagel, en liten stad som kännetecknas som födelseort för Kung Arthur, sitt klassiska slott och dramatiska klippmiljöer. Vi går under ett par timmar en kortare del av den långa kända vandringsleden South West Coast Path tills vi når Boscastle, en pittoresk fiskeby. Här kanske vi hinner med en Cream Tea med scones innan vi åker vidare till vårt hotell i förslagsvis Exeter eller i södra delen av Somerset som t.ex. Taunton. 

Dag 7. romerska kulturminnen

Idag är det dags att påbörja hemresan och det blir via den gamla romerska staden Bath med sin imponerande historia och välbevarade sevärdheter. På vägen till Bath kan man vid intresse stanna till i Cheddar med sina ostgrottor eller i den historiskt viktiga kultstaden Glastonbury. Under sen eftermiddag tar vi in på vårt hotell för natten och gemensam middag, t.ex. i Southampton.

Dag 8. Southampton–hemorten

Det är dags att lämna England för denna gång och åka antingen via Dover och Calais, eller till London för att ta flyget hem.

Denna resa kan påbörjas och avslutas efter eget önskemål beroende på färdsätt och önskad färdväg.